Filone Fuldkorn med 'Øl' kerner

Fremgangsmåde:

Først laves iblødsætning

Iblødsætningen:

660 g Easy Durum, hele kerner NA

660 g maltøl (ca. 3 stk.)

15 g   salt

Ovennævnte iblødsættes mindst 12 timer før brug

 

Filone Fuldkorn med 'Øl' kerner

Beskrivelse: Alle ingredienser hældes i æltekarret, undtagen ca. 400 g vand og 90 g salt. Tilsæt ca. 200 g vand, når dejen er kørt 4 + 4. Når vandet er optaget i dejen, tilsættes de sidste 200 g vand og saltet tilsættes de sidste 2 min. af æltetiden

Dejtemperatur: 23-26°C

Køretid*: 4 min. langsomt + 4 min. hurtigt + 4 min hurtigt

Liggetid: 60 min. i olieret hæveboks

Dejvægt:

Brød: 700 g

Baguettes: 400 g

Sandwich: 150 g

Filone: 700 g

Fini Filone: 150 g

Dekoration: Alle brødene vendes i Grano Durum Grosso

Rasketid*: 45-60 min. tørrask. Hvis brødene skal over køl til næste dag, sættes brødene 1 time på frost og derefter på køl. Dag 2 tages brødene ud af køl og tempereres i bageriet til en kernetemperatur på min. 15°C, hæves til ønsket volumen

Bagetemperatur*: Indsættes ved 250°C i stikovn faldende til 210°C. I herdovn faldende til 220°C

Bagetid*:

Brød: 35 min. De sidste 10 min. med åbent spjæld

Baguettes: 25 min. de sidste 5 min. med åbent spjæld

Sandwich: 20 min. de sidste 5 min. med åbent spjæld

Filone: 35 min. de sidste 10min. med åbent spjæld

Fini Filone: 20 min. de sidste 5 min. med åbent spjæld

*) Vejledende

Ingredienser:

33% fuldkornshvedemel, 19% maltøl, vand, hvedemel, 7% durumhvedemel, gær, salt tilsat jod, hvedegluten, druesukker, emulgator (E472e), rapsolie, melbehandlingsmiddel (E300).


Næringsindhold pr. 100 g:
Energi950 kJ
227 kcal
Fedt1,1 g
- mættede fedtsyrer0,3 g
Kulhydrat41,8 g
- heraf sukkerarter3 g
Kostfibre5,2 g
Protein8,8 g
Salt1 g
Print opskrift