Brug for hjælp?

Man - tors
8:00 - 16:00
Fre
8:00 - 15:30

76 10 33 33

Ring til kundeservice

Dansk Svedjerug Jubilæumsbrød

Fremgangsmåde:

Fremgangsmåde: Ælt alle ingredienser sammen.

Dejtemperatur: 28-30°C. 

Køretid*: 20 min. langsomt.

Liggetid: 30 min. tildækket i kedel eller kasse.

Dejvægt. 1100 g pr. brød. Virk dejen let op og form det til et brød.

Opslåning: Tril brødene i en lige blanding af solsikkekerner, hørfrø og majsdrys, og tryk brødet ned i Valsemøllens rugbrødsform eller kobberform 75165.

Rasktid*: 50 min. i raskeskab.

Bagetemperatur*: Sæt brødene ind ved 250°C faldende til 180°C. Damp ved indsætning i ovn.

Bagetid*: 50 min. - de sidste 5 min. med åbent spjæld (kernetemperatur min. 96°C.)

*) Vejledende 

Med forblandingen Jubilæumsbrød kan du også bage Dansk Ølands Jubilæumsbrød. Få opskriften her

Ingredienser:

Vand, 30% svedjerugmel, hvedemel, rugmel, ruggryn, hørfrø, poppet majs, rugsigtemel, tørret hvedesurdej, (hvedemel, starterkultur), salt tilsat jod, hvedegluten, ristet hvedemaltmel, gær, druesukker, karamelsirup, emulgator (E472e), rapsolie, melbehandlingsmiddel (E300)


Næringsindhold pr. 100 g:
Energi842 kJ
201 kcal
Fedt2,1 g
- mættede fedtsyrer0,4 g
Kulhydrat34,7 g
- heraf sukkerarter2 g
Kostfibre7,5 g
Protein6,6 g
Salt1,47 g
Print opskrift