Brug for hjælp?

Man - tors
8:00 - 16:00
Fre
8:00 - 15:30

76 10 33 33

Ring til kundeservice

Hørkernerugbrød (med bagerisur på toppen)

Fremgangsmåde:

Lav iblødsætningen dagen før.

Iblødsætning

400 g Basis Rugbrød Mørk (3020104)

2.500 g Skårne rugkerner NA (2305004)

65 g salt

350 g hørfrø (9011000)

3.000 g vand

6.315 g iblødsætning i alt

 

 

Hørkernerugbrød med bagerisur på toppen

Dejtemperatur: 28-30°C

Køretid*: 15 min.

Liggetid: 30 min.

Dejvægt: 2.000 g (ca. 35 cm. i længden)

Opslåning: Slå brødene op, og bag dem fritstående som sønderjyske rugbrød

Dekoration: Stryg dem med vand, og drys let med hørfrø

Rasketid*: 20 min.

Bagetemperatur*: Sæt ind ved 250°C, faldende til 180°C. Damp ved indsætning i ovn. Åbn ovnen efter 2 minutter, så dampen kommer ud, og luk så lågen igen. Bag med åbent spjæld resten af bagetiden.

Bagetid*: 2.000 g = ca. 45 min. (kernetemperatur mindst 96°C)

*) Vejledende

Ingredienser:

Vand, skårne rugkerner, stenformalet rugmel, hvedemel, 4% hørfrø, tørret hvedesurdej (hvedemel, starterkultur), salt tilsat jod, mørk ristet bygmalt, hvedegluten, gær, karamelsirup, rapsolie, druesukker, melbehandlingsmiddel (E 300).


Næringsindhold pr. 100 g:
Energi882 kJ
211 kcal
Fedt2,3 g
- mættede fedtsyrer0,3 g
Kulhydrat35,9 g
- heraf sukkerarter1,8 g
Kostfibre7,8 g
Protein7,4 g
Salt1,56 g
Print opskrift