Brug for hjælp?

Man - tors
8:00 - 16:00
Fre
8:00 - 15:30

76 10 33 33

Ring til kundeservice

Juletærte med æble og dadel

Fremgangsmåde:

Æbler og dadler

100 g friske æbler med skræl og uden kernehus.

50 g dadler delt i to. Husk at tage stenen ud.

 

Crumble

750 g smør

500 g brun farin (20023)

100 g stødt kanel (9283550)

100 g vanilje sukker (20014)

500 g Soft hvedemel NA (2000084)

500 g havregryn, NA (1006005)  

500 g hakkede mandler (9283124 hele mandler)

 

Fremgangsmåde - Linsedej - 22 stk. á 180 g

Kør flormelis, rullemargarine, smør og æg sammen. Tilsæt mel til sidst, og kør dejen, til den har en ensartet konsistens. Køl dejen lidt ned inden brug. Rul linsedejen på 3, og stik dejen ud. Læg linsen i en form.

 

Fremgangsmåde - Julemazarindej - 22 stk. a 200 g

Kør kransekagemassen og sukker sammen, til det har en ensartet konsistens. Tilsæt det tempererede smør og margarine, og kør det langsomt sammen (kør altid mazarin langsomt sammen, så der ikke kommer for meget luft i dejen). Tilsæt æg lidt efter lidt og kom til sidst mel, appelsinskal, krydderi  og bagepulver i.

 

Fremgangsmåde - Crumble til 22 kagerá 130 g

Kør smør, brun farin, kanel og vaniljesukker sammen til en luftig masse. Kom mel i dejen, og kør dejen til den har en ensartet konsistens. Bland havregryn og mandler i til sidst.

 

Fremgangsmåde – den færdige juletærte

Fyld julemazarindejen oven på linsedejen, som ligger i formen.  Læg dadler og æbler på tærten, og drys med crumble på toppen. 

Bag tærterne ved 180°C i ca. 30-45 min (afhængig af hvilken form du vælger). Frys dem hurtigt bagefter (så de bliver kølige nok til, at du kan spraye dem), og spray dem med hvid chokolade tilsat 50% kakaosmør.

Ingredienser:

Hvedemel, 16% æbler, smør, vegetabilske fedtstoffer (palme, kokos), vegetabilske olier (raps), vand, emulgator (mono- og diglycerider af spisefedtsyrer E471, lecithin af solsikker E322, polyglycerolester af spisefedtsyrer E475), salt (1,5%), forsurende middel citronsyre syre, smag, farvestoffer ß-caroten, æg, 8% daddel, flormelis, kransekagemasse (abrikoskerner, sukker, mandler, vand, glukosesirup, kaliumsorbat), sukker, havregryn, brun farin, mandel, krydderi (hvedemel, natron, stødt kanel, stødt nellike, stødt ingefær, stødt allehånde), appelsinskal, kanel, vaniljesukker med vaniljearoma og vanilje, bagepulver (E450, E500).


Næringsindhold pr. 100 g:
Energi1776 kJ
424 kcal
Fedt23,2 g
- mættede fedtsyrer9,9 g
Kulhydrat46,7 g
- heraf sukkerarter27,5 g
Kostfibre2,7 g
Protein5,9 g
Salt0,2 g
Print opskrift