Hvedehelblandinger

Med Valsemøllens mange helblandinger indenfor hvede er det nemt at bage godt brød. Samtidig er resultatet er den sammen gode kvalitet hver gang. Du blander og former selv dine hvedebrød. Alle helblandingerne kan anvendes som grunddeje, der kan tilsættes forskellige smagsgivere. F.eks. opblødte kerner, hakkede oliven, soltørrede tomater eller ost.

Det bliver ikke nemmere at bage mange forskellige spændende hvedebrød af højeste kvalitet med lang holdbarhed.  

Lys fuldkorn Specialbrød 100/0

En all-round lys fuldkornshelblanding med et utal af anvendelsesmuligheder. Dejligt lyse og milde hvedebrød med god volumen og en dejlig smag.

VM varenr: 3335004 (12,5 kg sæk)

Grand Farine Baguette 100/0

Helblanding med et hav af anvendelsesmuligheder, dog især velegnet til morgenbrød som f.eks. almindelige eller spanske rundstykker samt almindelig baguette med direkter dejføring.

VM varenr: 3073004 (12,5 kg sæk)

Tosca Farina 100/0

Med Tosca Farina 100/0 er det nemt at bage godt italiensk brød på den traditionelle italienske måde. Det vil sige med en god italiensk inspireret surdej og bløde deje. Dette giver brødet en grov poring, god smag og utrolig lækker skorpe. Brødet egner sig specielt godt til sandwich, ost eller f.eks, en varm gryderet.

Grunddejen danner ligeledes basis for forskellige brødtyper.

Når du bager med Tosca Farina 100/0 er det vigtigt at, dejen afvejes på olieret bord, da dejen er meget blød. Dejen virkes ikke op, da den derved bliver for stram. Dejen skal opslåes nænsomt op, for at luften ikke slås ud. Slås op i melet i Tosca Farina 100/0. Pladerne skal fedtes grundigt ellers fæstner dejen.

VM varenr: 3076004 (12,5 kg sæk)

Baguette 100/0

Baguette 100/0 er ideel til rundstykker, håndværkere, horn, gifler m.m. Kort sagt alt til morgenbordet. Baguette 100/0 kan også anvendes til forskellige varianter af lækre, sprøde baguettes. Bland f.eks. frø eller kerner i dejen og opnå stor variation og bredde i brødsortimentet.

Nemt og sikkert at arbejde med. Samtidig er resultatet er den samme gode kvalitet hver gang.

Nordisk Bagværk 100/0

Nordisk Bagværk 100/0 er en all-round helblanding med et utal af anvendelsesmuligheder. Det færdige bagværk er kendetegnet ved at være let og lækkert. Tilsætningen af rugmel og hørfrø giver gode, flotte hvedebrødtype. Grunddejen giver mulighed for at tilfredsstille mange kundebehov.

VM varenr: 3010004 (12,5 kg sæk)

Wiener-Vals 100/0

Wiener-Vals 100/0 er den ideelle helblanding til alle typer for wienerdeje. Uanset om det er wienerbrød, croissanter, københavner birkes m.m. Slutresultatet er altid meget smagfuldt og lækkert.

VM varenr: 3303004 (12,5 kg sæk)

Bløddej 100/0

Bløddej 100/0 har en bred anvendelse til alle former for boller, burgere, hveder, pølsebrød, kringler og diverse fastfood. Brødene får en gylden, saftig krumme og holder sig frisk og lækkert længe. Bemærk ny opskrift.

VM varenr: 3301004 (12,5 kg sæk)

Hvedeforblandinger

Med Valsemøllens forblandinger indenfor hvede er det nemt at bage et bredt udvalg af helt unikke brød og samtidig være garanteret, at forholdet mellem salt, sukker, bagehjælpemiddel og sur er optimeret. Forblandinger fås i forholdet 50/50, hvilket betyder, at der kan tilsættes 50% tørstoffet efter eget valg. F.eks. forskellige meltyper, kerner, frø eller flager. Det giver mulighed for at bage mange forskellige brød ud fra en forblanding. Herved opnås mindre spild, bedre produkt- og lageroptimering.

Ren Nydelse 50/50 NA

Med forblandingen Ren Nydelse 50/50 NA er det nemt at bage et bredt udvalg af helt unikke hvedebrød med poppede majs og anderledes smag. Brødene bliver lette og sprøde.

VM Varenr. 3023004 (12,5 kg sæk)

Rustikt Surdejsbrød 50/50 NA

Valsemøllens forblanding Rustikt Surdejsbrød 50/50 NA tager udgangspunkt i det gode håndværk. Og giver rustikke surdejsbrød med god fyldig smag og flot krumme. Samtidig er det nemt at få et bredt hvedebrødssortiment baseret på forskellige brødtyper med lækre smagsvarianter. Helt enkelt brødoplevelser udover det sædvanlige.

Uanset om du foretrækker at køre en større grunddej, hvor der efterfølgende tilsættes forskellige ingredienser i en del af grunddejen eller helst vil køre opskriften fra bunden hver gang, så har vi mange bud på spændende opskrifter.

VM varenr.: 3059004 (12,5 kg sæk)

Limnos 50/50

Limnos er en gammel græsk durumhvedesort, som fra naturens side har en gullig farve. Limnos-forblandingen kan bruges til mange forskellige brødtyper inden for rustikke specialbrød, som f.eks. madbrød, sandwichboller, flûtes, baguettes m.m.

Den græske durumhvede giver brødet en tæt og blød struktur i krumme og en god skorpe. Hvor imod italiensk durumhvede giver brødet et langt og sejt bid, der er karakteristik for sydlandske brødtyper. Limnos-brød er ideelle til sommerens lette måltider, som f.eks. salater og grill.

VM varenr: 3331004 (12,5 kg sæk)

Majsbrød 50/50

Med forblandingen Majbrød 50/50 er det nemt at bage et bredt udvalg af helt unikke hvedebrød med puffede majs og en anderledes smag. Brødene bliver lette og sprøde. Forblandingen kan bruges til en lang række hvedebrødtyper, hvor de gode egenskabet ved majs skal træde frem.

VM varenr: 3029003 (15 kg sæk)

Nordisk Bagværk 50/50

Nordisk Bagværk 50/50 er en all-round forblanding med et utal af anvendelsesmuligheder. Det færdige bagværk er kendetegnet ved at være let og lækkert. Tilsætningen af rugmel og hørfrø giver gode, flotte hvedebrødtyper. Grunddejen giver mulighed for at tilfredsstille mange kundebehov.

VM varenr: 3018004 (12,5 kg sæk)

Hvedekoncentrater

De enkelte produkter inden for kategorien hvedekoncentrater sikrer, at det er nemt at bage et bredt udvalg af helt unikke brød og samtidig være garanteret, at forholdet mellem salt, sukker, bagehjælpemiddel og sur er optimeret. Koncentraterne varierer typisk i forholdet mellem 5/95, 20/80 eller 30/70, hvilket betyder, at der kan tilsættes mellem 95 og 70% af tørstoffet efter eget valg. F.eks. forskellige meltyper, kerner, frø eller flager. 

Det giver mulighed for at bage mange forskellige brød ud fra et koncentrat. Herved opnås mindre spild, bedre produkt- og lageroptimering.

Basis Bløddej 25/75

Basis Bløddej 25/75 er et koncentrat, der giver bagesikkerhed og øget volumen.

VM varenr: 3314504 (12,5 kg sæk)

Zürich 30/70

Rustikke brød med tæt, men mørkere krumme. Indeholder bl.a. EASY rugkerner og kastanjer, som giver brødet en mere nøddeagtig smag og flot struktur.

VM varenr: 3338004 (12,5 kg sæk)

Basis Deluxe 40/60 NA 

Basis Deluxe 40/60 NA er en forblanding velegnet til rug- og hvedebrød. Brødene får en god fyldig smag. Særligt kombinationen af solsikkekerner, boghvedekerner og hørfrø giver ekstra smag og en flot brødstruktur.  Ligeledes er man garanteret bagesikkerhed og færre afvejninger. Basis Deluxe 40/60 doseres med 600 g pr. liter i både rug- og hvedebrød. 

VM varenr: 3022104 (12,5 kg sæk)

Basis Baguette 5/95

Basis Baguette 5/95 er specielt beregnet til fremstilling af spanske rundstykker, håndværkere og flûtes. De vigtigste fordele ved Basis Baguette 5/95 er, at du opnår et sikkert bageresultat hver gang, god volumen, en Mmskinvenlig dej, hurtig og rationel arbejdsgang, en lys krumme og tynd skorpe samt velegnethed til gærstop.

VM varenr: 3315104 (12,5 kg sæk)

Basis Specialbrød 20/80

Basis Specialbrød 20/80 er et koncentrat, som gør det nemt at bage et bredt specialbrødssortiment af unikke brød og samtidig være garanteret god volumen, flot, tæt krumme og ren god fyldig smag hver gang, der bages. 

VM varenr: 3318104 (12,5 kg sæk)

Rugbrødshelblandinger

Med Valsemøllens rugbrødshelblandinger er det nemt at forny og bage et bredt sortiment af populære rugbrød. Samtidig er resultatet den samme gode kvalitet hver gang. Alle Valsemøllens rugbrødshelblandinger er med DANSK RUG. Samtidig indeholder de fleste helblandinger fuldkornsrugmel, som kombineret med en god gammeldags surdej giver en mild syrmet rugbrødssmag hver gang, der bages rugbrød.

Kerne-Max 100/0 NA

Med Kerne-Max 100/0 er det nemt at bage lækre, saftige fuldkornsrugbrød med bløde, synlige kerner, der holder sig frisk længe. Samtidig giver de bløde kerner en flot struktur i krummen. Kerne-Max 100/0 indeholder fuldkornsrugmel, som er kombineret med en god gammeldags surdej, giver en mild syrnet rugbrødssmag hver gang, der bages. Bemærk at dette rugbrød kan påføres fuldkornsmærket.

Varenr: 3084004 (12,5 kg sæk)

Delight Rugbrød 100/0 NA

Delight rugbrødet er et lækkert, velsmagende rugbrød med en dejlig skærefast krumme og lidt mere af det hele i. Rugbrødet indeholder både hørfrø og rugkerner, hvilket er med til at give brødet en god smag og lang holdbarhed. 

Varenr: 3031004 (12,5 kg sæk)

Græskarrugbrød 100/0 NA

Græskarrugbrød er fyldt med bløde lækre græskarkerner. det giver et godt og saftigt rugbrød med en rigtig dejlig smag. På grund af de mange kerner binder græskarrugbrødet desuden meget vand og holder sig derfor frisk længe.

Varenr: 3045004 (12,5 kg sæk)

Mørkt rugbrød 100/0

Mørkt rugbrød er et fuldkornsrugbrød uden kerner. Brødet har en svampet konsistens, mild syring og stor bagesikkerhed. Det er en nem vej til udvidelse af rugbrødssortimentet. Kort sagt et rugbrød, man aldrig går fejl af.

Varenr: 3006004 (12,5 kg sæk)

Risrugbrød 100/0 NA

Risrugbrødet er et spændende brød med ris og dekoreret med durummel. Brødet har en blød og lækker konsistens og lang holdbarhed. Med et fedtindholdet på kun 0,9% er rugbrødet ét af Danmarks laveste.

Varenr: 3026004 (12,5 kg sæk)

Fuldkorns Softkernerugbrød 100/0 NA

Det populære Softkernerugbrød 100/0 NA er et fuldkornsmærket rugbrød, der indeholder mange lækre bløde kerner og flager, der giver brødet mere smag og fylde. Et uimodståeligt fuldkornsrugbrød, der kan nydes med god samvittighed.

Varenr: 3087004 (12,5 kg sæk)

Rugmild 100/0 NA

Et let og mildt rugbrød, som er sødet med brun farin og sirupsmalt. Herved får brødet den milde og lette smag. De tilsatte kartoffelflager binder vandet og brødet holder sig derfor frisk længere.

Varenr: 3032004 (12,5 kg sæk)

Basis Rugbrød Mørk 20/80 NA

Koncentraterne indenfor rug er optimeret til rugbrødsproduktion, der sikrer det rette syreindhold i rugbrødene. Hermed opnås et mere saftigt og skærbart rugbrød. Basis Deluxe 40/60 NA (dosering: 600 g pr. liter) og Basis Rugbrød Mørk 20/80 NA (dosering: 300 g pr. liter) varierer mellem 40/60 og 20/80. Det betyder, at der tilsættes mellem 60 og 80% andet tørstof, som f.eks. andre meltyper, kerner, frø eller flager. Det giver mulighed for at bage et bredt udvalg af rugbrød baseret på et koncentrat. Herved opnås mindre spild, bedre produkt- og lageroptimering.

Varenr: 3020104 (12,5 kg sæk)

Basis Deluxe 40/60 NA

Basis Deluxe 40/60 NA er en forblanding velegnet til rug- og hvedebrød. Brødene får en god fyldig smag. Særligt kombinationen af solsikkekerner, surdej og hørfrø giver ekstra smag og en flot brødstruktur. Ligeledes er man garanteret bagesikkerhed og færre afvejninger. Basis Deluxe 40/60 doseres med 600 g pr. liter i både rug- og hvedebrød. 

Varenr.: 3022104 (12,5 kg sæk)

Bagehjælpemidler og surdejsmel

Valsemøllen har forskellige bagehjælpemidler og tørrede surdejsmeltyper optimeret til enten hvede- eller rugbrød. Bagehjælpemidlerne, som f.eks. Minus 18, Frost Flexible er optimeret til hvedebrød og giver brødene mere volumen, tættere krumme og en bedre stabilitet, så brødene kan køres på køl eller frost. Hvedesurdejsmeltyperne giver primært smag. De enkelte varianter af hvedesurdejsmel er typisk tilpasset unikke melkoncepter for at smagsoptimere slutproduktet. F.eks. Panifico og Grand Farine Levain 10/90. Valsesauer er et rugbrødssurdejsmel, der sikrer det rette syreforhold. Herved opnås et mere saftigt og skærbart rugbrød. Med den rette dosering af Valsesauer er det muligt at producere alle gængse rugbrød.

Spelt Sur 10/90

Spelt Sur 10/90 er et unikt surdejsmel, som giver mulighed at bage velsmagende speltbrød med den karakteristiske milde smag af spelt. Spelt Sur 10/90 kan også bruges til andre typer af hvedebrød, hvor der ønskes et strejf af spelt. Spelt Sur 10/90 er baseret på en traditionel spelt modersur, der er tørret og derefter formalet til mel.

Varenr.: 3006504 (12,5 kg sæk)

Grand Farine Levain 10/90

Valsemøllen har udviklet en unik hvedesur baseret på fransk hvedemel. Den særlige hvedesur kaldes Levain. Kombineret med Grand Farine melet opnås den autentiske milde smag, som er karakteristisk for fransk brød.

Varenr: 3075001 (20 kg sæk)

Panifico 10/90

Panifico 10/90 er en unik hvedesur inspireret af italiensk hvedesur. Er særdeles velegnet til bagning af italienske brødtyper med en sej krumme og en sprød skorpe.

Varenr: 3325004 (12,5 kg sæk)

Grødbrød 30/70 NA

Koncetratet Grødbrød 30/70 NA giver dig mulighed for, at bage mange forskellige grødbrød med en særlig god saftighed og holdbarhed. 

VM varenr: 3326004 (12,5 kg sæk)

Frost Flexible

Frost Flexible er et bagehjælpemiddel, der er optimeret til hvedebrød. Herved forbedres stabiliteten og en ensartet krummestruktur bevares - også efter frost. 

Varenr: 3319104 (12,5 kg sæk)

Hvedebrødssur

Hvedebrødssur forbedrer brødsmagen i brød, uanset om dejene køres og bages straks eller langtidshæves. Samtidig er man sikret en ensartet smag hver gang og slipper for det bøvl, som kan være forbundet ved at arbejde med sin egen hvedesurdej. 

Varenr: 3312104 (12,5 kg sæk)

Valsesauer

Valsesauer er en tørret rugbrødssurdej, der sikrer den rette syregrad. Herved opnås et mere saftigt og skærbart rugbrød.´Med en dosering af Valsesauer på 5-6% af rugandelen er det muligt at producere alle gængse rugbrød. Valsesauer har en syregrad på 180-200 SE, som sikrer det rette syreforhold i rugbrødene.

Varenr: 9024004 (12,5 kg sæk)

Minus 18

Minus 18 er velegnet til gærstop og giver et sikkert bageresultat hver gang, på såvel friske deje som deje kørt på frost. Giver maskinvenlig dej og et brød med en fin poring, lys krumme og stor volumen.

Varenr: 3314104 (12,5 kg sæk)

Økologi

Med Valsemøllens økologiske SigNatur brødblandinger kan du nemt og sikkert bage et bredt sortiment af de økologiske brød, som forbrugerne i højere grad efterspørger. Vores økologiske opskrifter indeholder både de populære lyse brød samt et græskarrugbrød. Alle brødene er nemme at bage. Med de lyse økologiske varianter er det nemt at lave baguettes og stykker ud fra grunddejen, så det økologiske sortiment dækker bredt.  

Økologisk Græskarrugbrød 100/0

Det økologiske SigNatur Græskarrugbrød 100/0 er Valsemøllens bud på en økologisk variant af det populære, velsmagende rugbrød.

Varenr: 3413004 (12,5 kg sæk) 

Økologisk Solsikkerugbrød 100/0

Det økologiske SigNatur Solsikkerugbrød 100/0 er Valsemøllens bud på en økologisk variant af det populære, velsmagende rugbrød.

Varenr: 3416004 (12,5 kg sæk)

Økologisk Softkernerugbrød 100/0 

Det økologiske SigNatur Softkernerugbrød er Valsemøllens bud på en økologisk variant af det populære, velsmagende rugbrød.

Varenr: 3420004 (12,5 kg sæk)

Øko Basis Hvedebrød

Øko Basis Hvedebrød er et nyt økologisk koncentrat, som gør det nemt at bage et bredt sortiment af lækre, økologiske brød. Såvel rustikke som traditionelle brødtyper. Samtidig sikrer dette bagekraftige hvedekoncentrat god fyldig smag, perfekt volumen og flot krumme. Selvfølgelig baseret på både økologisk og dansk produceret mel af højeste kvalitet.

Dosering:
Italienske brødtyper samt koldhævet brød doseres med 20%.
Traditionelle brødtyper som franskbrød doseres med 10%.