Brug for hjælp?

Man - tors
8:00 - 16:00
Fre
8:00 - 15:30

76 10 33 33

Ring til kundeservice

Surdej

Fremgangsmåde:

Dag 1

Rør ingredienserne til surdejen sammen, og opbevar dejen ved stuetemperatur.

Dag 2 – 7

Frisk surdejen op dagligt med:

Rugsurdej: 500 g rugmel og 500 g vand

Hvedesurdej: 500 g hvedemel og 400 g vand

Dag 4

Fjern æblebådene

Dag 7

Surdejen er nu klar til brug (fuldmoden). Hvis du bruger af din surdej dagligt, kan du blot opbevare den ved stuetemperatur. Hvis ikke, så skal den opbevares på køl, og tages ud fra køl dagen før, at den skal anvendes.


Hold din surdej i live

Hvis du ikke bruger den fuldmodne surdej dagligt/hver anden dag hen over 1 uge, skal surdejen en gang ugentligt friskes op med:

Rugsurdej: 1000 g rugmel og 1000 g vand

Hvedesurdej: 1000 g hvedemel og 800 g vand

Sådan vedligeholder du din surdej

Når du har brugt af din surdej, skal du huske at fylde den op igen. Supplér op med den mængde, du har taget. Har du eksempelvis brugt 1000 g surdej, skal du tilsætte 500 g mel og 500 g vand (lunken). Rør begge dele i surdejen, og lad den stå fremme i et døgn, inden du sætter den på køl.

OBS. Når du fylder din surdej op, må max halvdelen af den eksisterende surdej være moden surdej. Dvs. skal du fylde 1000 g op må du max. have 1000 g moden surdej i forvejen.

Ingredienser:

  

Print opskrift