Brug for hjælp?

Man - tors
8:00 - 16:00
Fre
8:00 - 15:30

76 10 33 33

Ring til kundeservice

Nytårsdessert 2019

Fremgangsmåde:

Passionsfrugtcreme med friske hindbær 

400 g passionsfrugtpuré

120 g æggeblommer

150 g hele æg

2 blade gelatine

150 g smør, i tern

200 g friske hindbær

 

Chokolademousse med legeret creme anglaise 

Crème anglaise

250 g sødmælk

250 g fløde

50 g sukker (10003)

100 g æggeblommer

 

Chokolademousse

600 g creme anglaise

600 g mælke chokolade

600 g mørk chokolade

6 blade gelatine

900 g fløde

 

 

Fremgangsmåde – Chokolade mazarin bunde – 6 stk. (15 cm i diameter)

Kør marcipan og sukker sammen til en ensartet masse uden klumper. Tilsæt smør lidt efter lidt, og kom derefter æg og æggeblommer i massen. Smelt chokoladen, hæld den i dejen, og rør rundt. Tilsæt mel, og rør rundt. Kom dejen i ringe (15 cm i diameter), og bag dem ved 180°C i 14-16 minutter. Lad dem køle af, og kom dem efterfølgende i ringe á 16 cm i diameter.

 

Fremgangsmåde – passionsfrugtcreme – 6 stk. (15 cm i diameter)

Kom alle ingredienser i en gryde, undtaget smør. Kog det op, og legér cremen til 75°C. Hæld den varme creme i en kold skål, og rør det rundt ved 45°C. tilsæt smørret, og blend evt. med en stavblender, så cremen bliver helt glat og fin. Hæld massen i gummiforme, eller stålringe á 15 cm i diameter. Fordel de friske hindbær i cremen (brug aldrig frosne hindbær pga. bakterier), og frys dem ned. Tag dem fra frost, når du skal samle desserten.

 

Fremgangsmåde - chokolademousse

Lav først creme anglaise:  Kog sødmælk, fløde, sukker og æggeblommer kort op, og legér det til 84°C. Hæld cremen over chokoladen, udblød og smelt gelatinen, og kom det i chokolade/ cremeanglaise blandingen, og rør roligt rundt til det samler sig og bliver silkeglat. Pisk fløden let, og vend den i moussen, når moussen er 40°C.

 

Saml desserten

Sæt 6 ringe á 16 cm på en bageplade belagt med bagepapir. Kom mazarinbundene i midten af ringene, og fyld nu ringene halvt op med chokolademousse. Kom passionscremen i midten (så hindbærrene peger opad), og fyld resten af chokolademoussen oven på, så overfladen bliver en helt glat chokolademousse. Stil desserten på frost. Dekorér med spray eller glace. Pynt evt. med lidt passionscreme, friske frugter, marengs og guld og glimmer(spiseligt).

 

Ingredienser:

Fløde, chokolade (kakaomasse, sukker, kakaosmør, emulgator (E322) (soja), naturlig vaniljearoma), mælkechokolade (mælk, soya), passionsfrugtpure, smør, æggeblomme, sukker, sødmælk, æg, kransekagemasse (abrikoskerner, sukker, mandler, vand, glukosesirup, kaliumsorbat), hindbær, hvedemel, gelantine (fra svin).


Næringsindhold pr. 100 g:
Energi1627 kJ
389 kcal
Fedt29 g
- mættede fedtsyrer16,6 g
Kulhydrat25,3 g
- heraf sukkerarter21,7 g
Kostfibre2,8 g
Protein5,6 g
Salt0,15 g
Print opskrift