Brug for hjælp?
Man - tors
8:00 - 16:00
Fre
8:00 - 15:30
76 10 33 33
Ring til kundeservice
Årets Fuldkornshvedebrød - Bronze - Sofie
Fremgangsmåde:
Udviklet og Bagt af Martin Larsen, Sejers Konditori - Sorø
Ølpolish:
500 | g | PowerHvede NA | |
500 | g | Porter øl | |
7 | g | Gær | |
50 | g | Hvedebrødssur NA |
Fuldkornshvedesur:
1.000 | g | Fuldkornshvedesurdej | |
1.000 | g | Gammel fuldkornssurdej | |
1.000 | g | Vand |
Skoldet rugmel:
500 | g | rugmel | |
1.000 | g | Vand |
Ølpolish: | Alle ingredienser blandes sammen dagen før og står i køleskabet |
Fuldkornshvedesur: |
Alle ingredienser køres sammen samme dag 5 timer før. |
Skoldet rugmel: | Vandes koges op og hældes over rugmelet der røres rundt og sættes på køl til dagen efter. |
Dejføring og æltetid: |
Alle ingredienser på nær saltet køres sammen og køres i 12 min langsomt 12 min hurtigt saltet tilsættes de sidste 2 min. |
Dejtemperatur: | 25 °C |
Liggetid/sted: |
Bageriet i 5 timer |
Dejvægt: | 700 g |
Udbytte: |
19 stk. |
Bearbejdning/ Opslåning: |
Slåes løst op med spidse ender |
Raskning: |
60 min i bageriet |
Inden afbagning: | Snittes i et s i toppen. |
Ovn: |
Herdovn |
Ovntemperatur: | Indsætning: 260 °C med 20 sek damp Afbagning: 210 °C |
Bagetid: |
35 min. - spjæld åbnes efter 25 min |
Tankerne bag det udviklede brød:
Jeg ville gerne lave et fuldkornsbrød med så lidt gær som muligt
Jeg ville gerne lave et fuldkornsbrød med så lidt gær som muligt
Ingredienser:
Vand, 19% fuldkornshvedemel, hvedemel, 11% fuldkornsdurumhvedemel, øl, 4% svedje rugmel, hørfrø, sesamfrø, solsikkekerner, lys bygmaltekstrakt, salt tilsat jod, blå birkes, hvedegluten, druesukker, durumhvedemel, emulgator (E472e (vegetabilsk)), gær, vallepulver (mælk), rapsolie, melbehandlingsmiddel (E300).
Fødevarestyrelsen anbefaler
mindst 75 g fuldkorn om dagen,
som en del af en varieret kost.
Produktet indeholder 34 g fuldkorn
pr. 100 g brød.
Næringsindhold pr. 100 g:
Energi | 942 kJ 225 kcal |
Fedt | 4 g |
- mættede fedtsyrer | 0,7 g |
Kulhydrat | 35,4 g |
- heraf sukkerarter | 2,4 g |
Kostfibre | 5,2 g |
Protein | 8,5 g |
Salt | 0,97 g |
Print opskrift