Årets Specialbrød 2018 - Sølv - Lovestorm

Fremgangsmåde:

Udviklet og Bagt af Steen Mortensen, Steens Bageri - Nykøbing Falster

 

Dejføring og æltetid: 10 min langsomt. 4 min hurtigt. Salt i de sidste 2 min

Dejtemperatur:

26 °C
Liggetid/sted: 30 min i kasse i bageriet

Dejvægt:

800 g
Udbytte: 18 stk.

Bearbejdning/Opslåning:

Brødene slås let op og vendes i havregryn og solsikke
Raskning: 16 - 24 timer på køl

Inden afbagning:

Brødene tages ud af køl 1 - 2 timer før afbagning. Rasker i bageriet
Ovn: Herdovn

Ovntemperatur:

Indsætning: 240 °C med 20 sek. damp
Afbagning: 240 °C
Bagetid: 30 min. - spjæld åbnes efter 5 min

Tankerne bag det udviklede brød:
Masser af kerner, tid og kærlighed

Ingredienser:

Hvedemel, vand, durumhvedemel, poppede speltkerner, solsikkekerner, tørret hvedesurdej (hvedemel, enzym, starterkultur), salt tilsat jod, gær, tørret surdej (rug, hvede, surhedsregulerendemiddel (E270, E260), hvedestivelse), melbehandlingsmiddel (E300).


Næringsindhold pr. 100 g:
Energi1062 kJ
254 kcal
Fedt3,4 g
- mættede fedtsyrer0,5 g
Kulhydrat44,8 g
- heraf sukkerarter1,2 g
Kostfibre2,5 g
Protein9,1 g
Salt1,07 g
Print opskrift