Foccacia med Forårsløg og Purløg

Fremgangsmåde:

Beskrivelse: Alle ingredienser hældes i æltekarret. Undtagen 600 g vand, salt, forårsløg og purløg. Efter 8 min. tilsættes vandet. Saltet, forårsløg og purløg tilsættes i de sidste 2 min af køretiden.

Dejtemp.: 25-27°C.

Køretid: 4 min. langsomt + 4 min. hurtigt. + 4 min. hurtigt.

Liggetid: 120 min. i en olieret plastkasse (60 min. i en olieret plastkasse hvis der ønskes koldthævning. Dejen stilles på frost i 1 time, og siden på køl. Dagen efter tages dejen ud og hviler i bageriet i 1-2 timer til en kernetemp. på 15°C). 

Dejvægt: 400g

Opslåning: Dejen hakkes ud og lægges i ønsket form, hæld olivenolie over dejen og tryk kraftigt fingermærker i dejen. Efter raskning pensles der med olivenolie og strøges med flagesalt.

Rasketid*: 60-90 min. tørrask.

Bagetemp.*: Herdovn: Sættes ind ved 250°C, faldende til 210°C. Dampes normalt.

Bagetid*: 15 min. + 5 min. med åben spjæld. (kernetemp. 96°C).

 

Ingredienser:

Hvedemel, vand, durumhvedemel, 6% forårsløg, tørret hvedesurdej (hvedemel, enzym, starterkultur), salt tilsat jod, gær, 1% purløg, melbehandlingsmiddel (E300).


Næringsindhold pr. 100 g:
Energi869 kJ
208 kcal
Fedt0 g
- mættede fedtsyrer0 g
Kulhydrat40,8 g
- heraf sukkerarter1 g
Kostfibre2 g
Protein7 g
Salt1,52 g
Print opskrift