Brug for hjælp?

Man - tors
8:00 - 16:00
Fre
8:00 - 15:30

76 10 33 33

Ring til kundeservice

Ølandsbrød

Fremgangsmåde:

Først laves flydende rugsur

Flydende rugsur:

500 g  Rugmel, Dansk, NA

1.000 g vand (30°C)

Piskes sammen og henstilles i raskeskab ved 30°C i 2 dage. Omrøres ca. 3 gange dagligt.

Opfriskes på 3. dagen med 1.000 g Rugmel og 2.000 g vand.

Efterfølgende opfriskes 750 g surdej med 1.000 g Rugmel og 2.000 g vand

 

Ølandsbrød:

Beskrivelse: Alle ingredienser hældes i æltekarret. Undtagen 83 g salt. Saltet tilsættes i de sidste 3 min. af køretiden

Dejtemperatur: 25-27°C

Køretid*: 8 min. langsomt + 6 min. hurtigt

Liggetid: 2 x 90 min

Dejvægt: 1000 g i runde raskekurve

Opslåning: Dejen vendes ud på et bord drysset med fin durum. Foldes let runde og lægges i runde raskekurve drysset med rugsigte

Rasketid*: Sættes på køl i ca. 16-18 timer. Bages direkte efter køl  

Bagetemperatur*: Herdovn: Sættes ind ved 290°C, faldende til 245°C. Damp efter 15 sekunder

*) Vejledende

 

Se flere lækre opskrifter fra Det Danske Bagerlandshold her

Ingredienser:

Hvedemel, vand, 16% ølandshvedemel, rugmel, salt tilsat jod, gær.


Næringsindhold pr. 100 g:
Energi865 kJ
207 kcal
Fedt0,9 g
- mættede fedtsyrer0,2 g
Kulhydrat40,1 g
- heraf sukkerarter1,2 g
Kostfibre3,2 g
Protein7,4 g
Salt1,8 g
Print opskrift