Brug for hjælp?

Man - tors
8:00 - 16:00
Fre
8:00 - 15:30

76 10 33 33

Ring til kundeservice

Gastrobrød

Fremgangsmåde:

Først laves fordej

Fordej:

Blandes og henstilles ved maks. 20°C i 16-18 timer

1.000 g vand

1.000 g Dansk Elephant hvedemel, NA

7 g      Tørgær

 

Gastrobrød:

Beskrivelse: Alle ingredienser hældes i æltekarret. Undtagen 100 g vand og 75 g salt. Efter 6 min. tilsættes vandet lidt efter lidt, saltet tilsættes i de sidste 3 min. af køretiden.

Dejtemperatur: 25°C

Køretid*: 6 min. langsomt + 8 min. hurtigt

Liggetid: 2 x 90 min. i en plastkasse i bageriget

Dejvægt: 900 g     

Opslåning: Dejen vendes ud på bordet, drysset med lidt rugsigtemel. Dejen foldes indover sig selv, hvorefter den hviler i ca. 5 min. Herefter afvejes dejstykkerne, og de foldes let runde, og kommes i runde hævekurve foret med et klæde, som er drysset med rugsigtemel

Rasketid*: 16-18 timer på køl

Bagetemperatur*: Herdovn: Sættes ind ved ved 270°C, faldende til 240°C. Dampes i 10 sekunder

Bagetid*: 30 min. + ca. 8-10 min. med åbent spjæld

*) Vejledende

 

Se flere lækre opskrifter fra Det Danske Bagerlandshold her

Ingredienser:

Hvedemel, vand, fuldkornshvedemel, græskarkerner, mørk øl, salt tilsat jod, tørgær, melbehandlingsmiddel (E300).


Næringsindhold pr. 100 g:
Energi1023 kJ
244 kcal
Fedt3,7 g
- mættede fedtsyrer0,7 g
Kulhydrat40,9 g
- heraf sukkerarter1,8 g
Kostfibre3,1 g
Protein9,3 g
Salt1,5 g
Print opskrift