Fuldkornsbrød (Grand Farine)

Fremgangsmåde:

Dejtemperatur: 25-26°C

Køretid*: 8 min. langsomt + 3 min. hurtigt. Alle ingredienser, undtagen saltet, hældes i æltekarret og køres langsomt i 8 min. Saltet tilsættes og dejen køres 3 min. hurtigt

Liggetid: 120 min. i olieret hæveboks. (60 min. i hæveboks, hvis brødene skal over køl til næste dag)

Dejvægt:

Fuldkornsbrød: 700 g

Fuldkornsbrød: 400 g

Fuldkornsbrødbaguette: 350 g

Form: Træform (17,5x11,0 cm)

Opslåning:

Dejen vendes ud på olieret bord og hakkes ud med en bred spartel i de ønskede dejvægte

Fuldkornsbrød: Slås op som almindeligt aflangt brød. Sættes på plader drysset med rugmel. Vendes med virket opad inden afbagning. Efter rasketid snittes brødet forsigtigt med 1 snit på langs

Fuldkornsbrødpicnicbrød: Slås op som et kort brød, vendes i rugmel og lægges i picnic-form med virket nedad. Efter rasketid snittes brødet på skrå med 1 snit

Fuldkornsbrødbaguette: Slås op i cigarform, vendes i rugmel. Efter rasketid snittes baguetten med 5 snit på langs

Rasketid*: Tørrask i ca. 90-120 min. (ønskes brødene koldhævet, sættes de en time på frost og derefter på køl med stikvognspose over. Dag 2 tages brødene ud fra køl og tempereres i bageriet til en kernetemperatur på mindst 15°C, hæves til ønsket volumen)

Damp: Dampes ved indsætning med halv damp. Efter 3 min. dampes igen med halv damp

Bagetemperatur*: Indsættes ved 250°C, faldende til 210°C

Bagetid*:

Fuldkornsbrød: 30-35 min. De sidste 5 min. med åbent spjæld

Fuldkornsbrød: 25-30 min. De sidste 5 min. med åbent spjæld

Fuldkornsbaguette: 25 min. De sidste 5 min. med åbent spjæld

*) Vejledende

Ingredienser:

34% fuldkornshvedemel, vand, fransk hvedemel, økologisk mørk ristet bygmalt, salt tilsat jod, gær, tørret hvedesurdej, tørret surdej (rug, hvede, surhedsregulerendemiddel (E270, E260), hvedstivelse)), melbehandlingsmiddel (E300).


Næringsindhold pr. 100 g:
Energi659 kJ
158 kcal
Fedt1,2 g
- mættede fedtsyrer0,2 g
Kulhydrat26,2 g
- heraf sukkerarter0,4 g
Kostfibre5,4 g
Protein7,4 g
Salt1,14 g
Print opskrift