Grødboller

Fremgangsmåde:

Grødbrød 30/70, solsikkekerner, chiafrø og 2200 g vand blandes sammen til grød 5 min. på røremaskine og hviler efterfølgende 10 min. Grøden (3.800 g) er nu klar til at blive blandet sammen med de andre ingredienser.

Beskrivelse: Alle ingredienser blandes sammen.

Dejtemperatur: 25-27°C

Køretid*:  10 min. langsomt + 5 min. hurtigt

Liggetid: 

- Dag 1: Fyldes i dejkasse og stilles på frost i 1 time, herefter på køl natten over

Dag 2: Dejen tages ud fra køl, hakkes ud og vendes i havregryn

Dejvægt: 100 g

Dekoration: Havregryn

Rasketid*: Ingen, sættes direkte i ovnen

Bagetemperatur*: Sættes ind i stikovn ved 230°C faldende til 210 °C

Bagetid*: 12-14 min

 

Ingredienser:

Vand, hvedemel, havregryn, solsikkekerner, chiafrø, sukker, rapsolie, tørret hvedesurdej (hvedemel, enzym, starterkultur), gær, byggryn, ruggryn, durumhvedemel, hvedegluten, salt tilsat jod, emulgator (E472e), varmebehandlet rugmel, melbehandlingsmiddel (E300).


Næringsindhold pr. 100 g:
Energi1173 kJ
280 kcal
Fedt9,5 g
- mættede fedtsyrer1,1 g
Kulhydrat37,3 g
- heraf sukkerarter6,9 g
Kostfibre4,3 g
Protein8,9 g
Salt0,9 g
Print opskrift