Tomatbrød (med Rustikt Surdejsbrød 50/50)

Fremgangsmåde:

Beskrivelse: Kom tomaterne i en sigte og si olien fra. Gem olien til pensling af brødet. Grunddejen samt de øvrige ingredienser hældes i æltekarret. Kør ½-1 min., indtil ingredienserne er fordelt i dejen

Dejtemperatur: 24-25°C

Køretid*: max 1 min. langsomt

Liggetid: 60-120 min. i hæveboks

Dejvægt:

Brød: 600 g

Stykker: 150 g

Form:

Brød: Aluform 75165

Stykker: Aluform 350/04

Dekoration:

Pensles med olie og prikkes let med fingrene. Drysses med oregano, flagesalt samt ganske lidt groft peber

Rasketid*: ca. 40-60 min.

Bagetemperatur*:

Brød: 240°C, faldende til 210°C - Stykker og Baguettes: 250°C, faldende til 230°C. Damp som ved italienske brødtyper. Kan med fordel bages i herdovn

Bagetid*:

Brød: 30 min.

Stykker: 18 min.

* Vejledende

 

Se flere lækre opskrifter med Rustikt Surdejsbrød her

Ingredienser:

Hvedemel, vand, sorte oliven, tørrede tomater, durummel, rugkerner, gær, salt tilsat jod, planteolie, tørret hvedesurdej, emulgator (E472e), rosmarin, melbehandlingsmiddel (E300).


Næringsindhold pr. 100 g:
Energi872 kJ
208 kcal
Fedt3,7 g
- mættede fedtsyrer0,3 g
Kulhydrat34 g
- heraf sukkerarter1 g
Kostfibre4 g
Protein7,4 g
Salt1,1 g
Print opskrift