Som noget helt nyt kan du nu købe stenformalet mel hos Valsemøllen A/S. Produktudviklingschef Lars Eriksen fortæller, hvilken forskel brugen af den gamle stenkværn gør for dine brød og kager.

Valsemøllen har siden 1899 haft fokus på den gode smag og de stolte mølletraditioner, men også på løbende udvikling og tilpasning efter tidens trends. Derfor bliver det nu muligt at bage med nye stenformalede varianter af en række af de mest populære melprodukter. Valsemøllen har nemlig genindført den gamle stenkværn, hvor den nænsomme formaling af kornet sikrer, at kornets kim- og skaldele i højere grad bevares i melet.

Stenformalet mel har den fordel, at det færdige brød får endnu mere smag og struktur fra kornets kim- og skaldele, som ikke separeres fra melet i lige så høj grad som ved traditionelle stålvalser. Det betyder også, at der bibeholdes vitaminer, mineraler og kostfibre i det færdig sigtede mel” forklarer produktudviklingschef Lars Eriksen fra Valsemøllen.

Bedøm selv forskellen på den mørkere stenformalede hvedemel sat op imod en almindelig formalet hvedemel (billede til venstre)

Fortæl forbrugerne om brødets vej fra jord til bord

Stenformalet mel er meget nemt at arbejde med, da det ikke kræver nogen væsentlige justeringer i den måde, man håndterer det på. Samtidig får man så et lidt grovere brød med en flot let gylden krumme” fortsætter Lars Eriksen.

Udover de smagsmæssige fordele ved stenformalet mel, skal de markedsføringsmæssige muligheder dog heller ikke undervurderes. Trendanalyser fremhæver gang på gang forbrugernes stigende fokus på naturlige råvarer og ønsket om at kende madens vej fra jord til bord.

… I sidste ende har stenformalet mel også den styrke, at det i høj grad lever op til forbrugernes ønske om at vide hvor maden kommer fra, og hvordan den er blevet til. Her er brugen af stenformalet mel jo en rigtig god indledning til fortællingen om det traditionelle håndværk, som det kræver at lave godt brød ” afslutter Lars Eriksen.

Husk at du GANSKE GRATIS kan bestille professionelle kampagneplakater og brødskilte til brug i din forretning, når du køber stenformalet mel hos Valsemøllen.